2009 р. Костел єзуїтів у Львові переформують у гарнізонну церкву

Дата: 05.12.2009

Західне оперативне командування розглядає питання створення у костелі єзуїтів у Львові гарнізонної церкви. Про це 4 грудня на прес-конференції повідомив командувач Західного оперативного командування, генерал-лейтенант Михайло Куцин. «Як тільки перевезуть з костелу єзуїтів книгосховище бібліотеки ім. В. Стефаника, ми розглядатимемо питання створення в цьому місці гарнізонної церкви», – зазначив Михайло Куцин.

Нагадаємо, про створення гарнізонної церкви у Львові йдеться не вперше. Нагадаємо, упродовж 18 років незалежності України у костелі єзуїтів перебуває бібліотечний фонд Бібліотеки ім. Василя Стефаника НАН України.

Як зазначила ZAXID.NET начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко, приміщення костелу Єзуїтів знаходиться на балансі управління. Львівська міська рада пропонувала бібліотеці кілька приміщень під книгосховище, від яких бібліотека відмовилася, також запропонувало приміщення Міністерство оборони України.

Зараз одне із них розглядається – на вул. Данила Апостола, колись там був розташований призовний пункт. «Приміщення непогане, однак треба провести ремонт, відвести вологу, облаштувати приміщення, зробити відповідний клімат. Це приміщення підходить під книгосховище», – зазначила Лілія Онищенко.