Школа (№ 15)

Школа (№ 15)

Розмір зображення: 800:600 піксел

У будівлях № 13 і № 15 містяться приміщення середньої школи № 62, до 1939 року тут була загальноосвітня школа імені Міцкевича, з 1946-го в будинку № 15 – педагогічна школа, потім 1947 року – педучилище № 2, а у 1950-х у будівлі № 13 містився гуртожиток механічного технікуму.

Джерело: “”, 2 лютого 2007 року, № 17 (87)

Середня школа № 62

Початок її діяльності сягає 1775 р., коли у Львові була відкрита перша німецька школа – вона розташувалася в приміщенні Колегії єзуїтів, а від 1783 р. – у потринітарських будівлях, пристосованих для розміщення університету. Наприкінці ХVІІІ – на поч. ХІХ ст. в школі готували вчителів для німецьких шкіл, яких у Галичині бракувало, 1825 р. саме в цій школі з’явилася перша у Львові шкільна бібліотека. Після знищення університетських будинків школа розташувалася в ратуші, а потім в будинку Бауровича на вул. Валовій, 4. 1890 р. школу назвали на честь А. Міцкевича, а від 1892 р. учні вчилися вже в новому будинку на вул. Театральній, 15, спеціально спорудженому за проектом Ю. Гохбергера та І. Брунека. Скульптуру А. Міцкевича на фасаді виконав С. Левандівський.

І.Котлобулатова.