^Галицька ощадна каса (№ 15)

Музей етнографії та художнього промислу

Вкладені елементи

Деякі види золотарських виробів, як, наприклад, срібні пояси, вважалися специфічно львівськими і були приналежністю шляхетського та…
Пояс. 16 ст.
Ґудзики. XVI ст. Львівський музей етнографії та художнього промислу. 	Джерело: Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2,…
Гудзики. 16 ст.
Одним з найпоширеніших предметів меблювання того часу була скриня, художньому оздобленню якої надавали великого значення. Протягом XV – XVI століть…
Скриня. 16 ст.
Окрім різьблених, у XVI столітті на Україні виробляли й декоровані інтарсією скрині. Всі скрині виготовляли за однаковими принципами, вони різнилися…
Скриня. 16 ст.
У ті часи значного поширення набули невисокі шафки. Така різьблена шафка зберігається у Львівському музеї етнографії та художнього промислу.…
Шафка різьблена. 16 ст. (+)
Стілець-«зидель». Галичина. Початок XVII ст. 	Джерело: Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 419.
Стілець. Поч. 17 ст. (+)