Житловий будинок (№ 7)

Жилий будинок 17 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Житловий будинок 17 – 19 ст. (№ 7) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

ЖИЛОЙ ДОМ, XVII-XIX вв. (ул. Фрунзе, 7). Соединен переходом с пл. Рынок. Перестроен в XIX в.

Кирпичный, прямоугольный в плане, сохранил трехчастную структуру, трехэтажный с мансардой. Фасад расчленен плоскими лопатками, оконные проемы обрамлены наличниками. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 70].

Житловий будинок споруджено в кінці 18 ст. за проектом Я.Дембовського.