Житловий будинок (№ 4)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Жилий будинок 18 ст. (вул. Галицька, № 8) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Житловий будинок 18 – 19 ст. (вул. Галицька, № 8) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

ЖИЛОЙ ДОМ. XVIII в. (ул. Галицкая, 8). Расположен на углу улиц Галицкой и Фрунзе. Перестраивался в XVIІІ в. Кирпичный, сильно вытянутый в плане, четырехэтажный. Фасады декорированы рустованными лопатками, завершены аттиком и раскрепованными карнизами с модульонами. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 23].

На плані Львова та на самому будинку в 2007 р. була адреса – Староєврейська, 4 (по-київськи – / Галицька 8).

Під № 4 за польських часів містилася перукарня Шварца, останніми роками тут були ювелірний магазин і відеостудія, нині – косметичний салон “Абсолют”.

Джерело: “”, 19 січня 2007 року, № 7 (77)

Будинок відомий з 16 ст.; в 1790 – 1796 р. Іван Зарицький споруди для себе новий будинок.