2007 р. У колишньому монастирі бернардинів у Львові виявлено унікальний стінопис

Дата: 27.12.2007

Сьогодні, 27 грудня, у приміщенні однієї з келій колишнього монастиря бернардинів, що у Львові на площі Соборній, 3а (тепер – Центральний державний історичний архів у Львівській області) знайдено стінопис орієнтовно кінця 17 – початку 18 ст. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За словами начальника управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, за висновками фахівців, стінопис має іконографічну та історичну цінність і є єдиною відомою на території Західної України збереженою монастирською келією з розписом.

“Ремонтні роботи, які тут виконували, призупинені. Завтра ми проведемо нараду за участі мистецтвознавців, щоб спільно вирішити, як діяти далі”, – додала Лілія Онищенко.