Вітраж сходової клітки

Вул. Січових стрільців, 3

1887-1889 pp., архіт. Равський

Псевдовітраж, репрезентативний

Скло, травлення. R 55 см

Вітраж зберігся у верхній частині вікна – люнеті. Композиційний рисунок симетричний щодо вертикальної осі та займає маргінальні частини полотна, залишаючи вільною центральну частину. Основними елементами є підкововидні форми, утворені завитками, оздобленими листками і стеблами. Три таких елементи розташовані вздовж нижнього краю посередині та в лівому і правому куті. У верхній частині вітража підкововид-на оздоба посередині дуги люнета. Проміжки між цими декоративними елементами заповнені ніжною діагональною сіткою, обрамленою тонкими лініями і малими завитками. Тло – матово-біле.

Примітка. Люнети, оздоблені вітражами, збереглися утрьох вікнах сходової клітки кам’яниці. Після 1893 р. в будинку містився готель “Імперіал”.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 220.