Костел реформатів (№ 66)

, лютий 2008 р.

Костел реформатів (вул.Шевченка, № 66) споруджено в 1897 р. (архіт. М.Ковальчук) у стилі ренесанс. Інтер’єр знищений після 2-ї світової війни.

В 1993 – 1998 рр. відреставрований, вітражі зробив В.Шаленко, стінні розписи виконано під керівництвом Б.Балицького.

Церква св.Андрія Первозваного. Православна (станом на 2001 р.).

Костел ченців-реформатів (№ 66), які залишили Львів після Другої світової війни, радянська влада використовувала як пересильний пункт новобранців, а приміщення Духовної семінарії – як гуртожиток робітників, у 1970-1990-х у храмі облаштували клуб мехсклозаводу. 1991-го храм передали громаді УАПЦ. Новопосвячену церкву святого Андрія Первозванного відреставрували й перебудували у 1993-1998 роках, тут спорудили три бані, і від первісного вигляду храму мало що залишилося.

Джерело: “”, 29 лютого 2008 року, № 29 (337)