Шептицьких вул.

Площу Кропивницького з площею Святого Юра з’єднує вулиця Шептицьких, названа так 1885 року на честь видатної родини діячів Української греко-католицької церкви. Від середини XIX століття частина вулиці мала назву Цвинтарна, бо вела до Городоцького кладовища; в часи німецької окупації називалася Штернґассе; у 1940 та 1944-1990 роках – Кірова на честь російського комуністичного діяча Сєрґея Кірова (1886-1934); 1990 року повернули назву Шептицьких. У житловому будинку № 6 за Польщі містилося підприємство з будівництва органів Маркевича. Чотириповерхову будівлю № 13 збудовано у 1950-х роках. У будинку № 14 за польських часів містилася купівля та продаж кошиків Wiklina, зараз тут ремонт взуття. У житловому будинку № 15 за часів СРСР був продовольчий магазин. У житловому будинку № 16 від часів незалежності міститься офіс міського “Пласту”.

У будинку № 26 за Польщі містилася фабрика цукру, шоколаду та какао “Бранка”, в часи СРСР – кондитерська фабрика імені Кірова, нині тут компанія БК “Техніка для бізнесу” та відділення банку “Дністер”. У житловому будинку № 31 у 1950-х роках була база Тресту їдалень і ресторанів Львівської залізниці. У будівлі № 34 за польських часів була фабрика бляшаних виробів Цвинара та крайова фабрика хімічних виробів, тепер тут перукарня “Дана”. У житловому будинку № 38 за Польщі була перукарня Вінтера. У будинку № 43 від часів Радянського Союзу міститься заклад із дезінфекції та дератизації. Адресу № 45 від повоєнних часів мав кінотеатр “Літній-1”, у 1960-1990 роках це був кінотеатр “Маяк”, від часів незалежності це – кінотеатр “Дзвін”, який нині не працює. Забудова вулиці: класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 8 серпня 2008 року, № 114 (422)