^Будинок Корнякта (№ 6)

Історичний музей

У 1908 р. міська громада за ініціативою О.Чоловського придбала палац на пл.Ринок, 6 і призначила його для Національного музею ім. короля Яна 3. Це був польський заклад. В 1918 р. сюди з ратуші перенесено колекцію міського історичного музею. В 1926 р. для історичного музею придбали Чорну кам’яницю (пл.Ринок, 4).

8 травня 1940 р. ці два музеї об’єднано у Львівський історичний музей. В кінці 1940-х рр. йому передали також Масарівську кам’яницю (пл.Ринок, 24).

Нині (1999 р.) колекція нараховує понад 310 тис. одиниць.

Свешников И.К. Серпентиновый топор в колекции Львовского исторического музея. – Краткие сообщения Института истории материальной культуры, 1952 г., т. 43, с. 126 – 131.

Знайдений на Волині.

2008 р. У Львові відкрили доступ до унікальної пам’ятки України – «Кристинопольського Апостолу»
2009 г. Казацкий флаг для морской пехоты
Вплив творчості західноєвропейських майстрів позначився і на портреті дочки старости Львівського православного братства Варвари Лангиш, написаному…
Портрет В.Лангиш. Бл. 1635 р.
Композицію з прямостоячою постаттю зустрічаємо на портреті Костянтина Корнякта (Львівський історичний музей), виконаного в 30-х роках XVII століття…
Портрет К.Корнякта. 1630-і рр. (+)
Портрет Юрія Мнішка. Бл. 1610 р.
Портрет Яна Мнішка. 1 чв.17 ст.
У XV столітті львівський та краківський цехи мечників були найголовнішими в усій тодішній польській державі. Вважалося, що мечник досягнув вищого…
Венгрин І. Меч. 1577 р. (+)