2009 р. За металопластикові вікна у центрі Львова штрафують на 50 тис. грн

Дата: 17.03.2009

Мешканців квартир на площі Ринок, 3 у Львові, які встановили у своїх помешканнях металопластикові вікна, оштрафували на 50 тис. грн. Вікна у квартирі на пл. Ринок замінили на дерев’яні за кошти субвенції з державного бюджету, яка надається на цей будинок. Про це 17 березня під час звіту управління охорони історичного середовища про роботу у 2008 році повідомила начальник управління історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, мешканців квартир неодноразово попереджають про неприпустимість встановлювати металопластикові вікна в будинках – пам’ятках архітектури, також попереджають і виробників вікон, однак належної відповіді наразі не видно.

Скеровано чимало подання про виявлення порушення пам’яткоохоронного законодавства та надання інформації контролюючим органам міста: 18 прокуратурі Львівської області, 33 – прокуратурі м. Львова, районним прокуратурам міста – 38.