2009 р. У Львові знайшли унікальну міжвіконну колону епохи Ренесансу

Дата: 20.02.2009

У Львові на площі Ринок, 23 (будинок Шольц-Вольфовичів) під час проведення ремонтно-реставраційних робіт працівники інституту “Укрзахідпроектреставрація”, а саме Леся Кулинська, та управління охорони історичного середовища знайшли в інтер’єрі квартири міжвіконну колону епохи Ренесансу, – повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської міської ради.

“Колона складена з кам’яних блоків і цікава тим, що вона не різьблена, а розписана, і не кругла – а шестигранна. Ймовірно, що у квартирі є ще одна така колона. Аналогічних колон у нашому місті ще не знаходили. Також у квартирі знайдено сліди стінопису”, – зазначила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Зараз стінопис та колону обстежують працівники інституту “Укрзахідпроектреставрація” та кафедри реставрації творів мистецтв Львівської академії мистецтв.

Довiдка ZAXID.NET. Будинок збудований в 1570 р. на замовлення вихідців зі Сілезії Шольц-Вольфовичів.