Житловий будинок (№ 20)

Жилий будинок 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Житловий будинок 17 ст. – 1779 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

В 2 пол. 19 ст. тут містилась книгарня М.Димета. В 1864 р. тут вперше у Львові продавався “Кобзар” Т.Шевченка.

У будинку № 20 був магазин модних товарів Адольфа Ауербаха, а з початку 1970-х тут обладнали один із перших і найпопулярніших ресторанів радянської епохи “Під Левом”, який припинив своє існування на початку ХХІ століття.

Джерело: “”, 17 листопада 2006 року, № 40 (40)

У центрі Львова навпроти мерії горить старовинна будівля (16 травня 2013)