Насипна вул.

Вул. Насипна (власне – провулок довжиною в один квартал) з’єднує вул. Вічову з площею Данила Галицького.

Вулицю Вічеву з вулицею Кривоноса з’єднує вулиця Насипна, названа так у середині ХІХ століття (Шкарпова, бо Губернаторські Вали, які тут закінчувалися, називали також Шкарпами). За часів німецької окупації називалася Лядісляус фон Оппельнґассе на честь князя Владислава Опольського, правителя Галичини, яка перебувала під протекторатом Угорщини у 1372-1378 роках. У житловій будівлі № 3 за польських часів містилося кравецьке ательє Фінка. У житловому будинку № 5 до війни містилося виробництво круп Ляндау. У житловому будинку № 7 до 1939 року була фабрика металевих ліжок Ротштайна. Забудова вулиці у стилі класицизму.

Джерело: “”, 8 травня 2008 року, № 64 (372)