2009 р. Українську пам’ятку архітектури «Шевченківський гай» перетворюють на місце для…

2009 р. Українську пам’ятку архітектури «Шевченківський гай» перетворюють на місце для «гульбану» олігархів

Дата: 06.03.2009

Депутат Львівської міської ради, член постійної комісії культури Наталії Усач надіслала депутатський запит до міського голови Андрія Садового щодо розгорнутих будівельних робіт в унікальному Шевченківському гаї. На її думку, Львівська міська рада хоче перетворити цю пам’ятку архітектури на Парк культури і здавати його в оренду олігархам на вихідні. Про це Н. Усач зазначила учора, 5 березня, у коментарі журналістам.

У своєму запиті депутат вимагає надати документи, за чиїм наказом було розгорнуто будівельні роботи на Співочому полі» і зруйновано якісні конструкції. «На мою думку, Шевченківський гай хочуть перетворити на Парк культури. Тут роблять величезну сцену і, складається враження, що потім кожен олігарх, який захоче відсвяткувати свій день народження, зможе орендувати гай на вихідні, та ще й брати гроші за вхід», – наголосила Н. Усач.

Вона додала, що депутатська комісія пропонує повернути все назад, а Співоче поле має бути розраховане не більше, ніж на 500-1000 осіб, щоб тут проводили лише невеличкі етнозаходи, а не масові концерти, які лише завдають шкоди Музею.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»