2009 р. У половини експонатів львівського скансену протікає стріха

Дата: 17.03.2009

“Зі 120 експонатів Музею народної архітектури та побуту у половини протікає стріха. Ці хатки потребують нового перекриття. Якщо зараз не замінити гнилої соломи, крокв, то за 5 років нічого буде рятувати”, – заявив 17 березня на прес-конференції заступник в. о. директора музею народної архітектури та побуту Михайло Лабойко.

“Деякі хатки ми можемо “підлатати” власними силами. Ми це й робимо, однак виправити теперішній стан експонатів ми не в силах. Об’єкти потребують кваліфікованої реконструкції. На це все треба кошти. Однак, комісія культури, дозвілля, промоцій ЗМІ та туризму Львівської міської ради із запропонованих управлінням культури і туризму 2 млн грн, з яких 1 млн 300 тис. грн мали йти на реконструкцію пам’яток дерев’яної архітектури, натомість виділила Шевченківському гаю – 100 тис. грн.”, – нагадав Михайло Лабойко.

За словами в.о. директора Львівського музею народної архітектури і побуту Івана Косачевича, наразі є домовленість із фермерами Самбірського району про те, що вони нададуть соломи, щоб перекрити хоча б три хати скансену.