^М

Мулярська вул.

Мулярська вул.

Перспектива від вул. Б. Хмельницького в бік площі св. Теодора. 18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.

Площу Святого Теодора з вулицею Богдана Хмельницького з’єднує вулиця Мулярська, названа так 1946 року. Усередині ХІХ століття вона називалася Святого Теодора бічна, від 1871-го – Старотандетна.

У житловому будинку № 2 за польських часів була пекарня Ліндвурма. Під № 2-а за Польщі містився Єврейський дім громадської допомоги і притулок для бідних, від 1947-го тут Центральна міська бібліотека імені Лесі Українки й відділ літератури іноземними мовами Львівської обласної бібліотеки. У житловому будинку № 3 до 1939-го був малярський заклад Цукера. Забудова вулиці: класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 25 квітня 2008 року, № 60 (368)

Вкладені елементи

18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок споруджено в 1932 р. в стилі функціоналізму (архіт.М.Вайц) для Дому громадської допомоги і притулку для…
Будинок (№ 2а)
Житловий будинок (№ 7)
Ліворуч – вулиця Мулярська, праворуч – вулиця Богдана Хмельницького. 18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.