Льва Толстого вул.

Вулицю Басараб із вул.Тарнавського з’єднує вулиця Льва Толстого, названа так 1946 року на честь великого російського письменника (1828-1910).

Під № 16 за польських часів була молочарня Анни Брандмаєр, нині на місці цього будинку, зруйнованого під час війни, – дитячий майданчик. Забудова вулиці: сецесія, конструктивізм, двоповерхова віллова забудова.

Початок вулиці Басараб із вул.Зеленою з’єднує невеличка вуличка Водогінна, яка має цю назву від 1933 року. На вулиці розташований лише шестиповерховий офісний будинок № 2, ґрунтовно реконструйований наприкінці 1990-х, де містяться: перукарня “Аксенія”, магазин будівельних матеріалів “Дім”, крамниця “Світ рукоділля”, фірма “Пофарм-Україна”, “Кредитпромбанк”, магазин “Вікна і двері”, крамниця “Комп’ютери”, спортивний магазин і фітнес-клуб Vasil, ремонт мобільних телефонів “Пако”, до 2006 року тут містилася також і редакція “Львівської газети”.

Джерело: “”, 17 серпня 2007 року, № 144 (214)