Ліста вул.

Ліста вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Вулиці Коперника й Вороного з’єднує вулиця Ліста, названа так 1991 року на честь славетного угорського композитора і піаніста Ференца Ліста (1811-1886); від XVIII ст. називалася Ковальська; від 1871 року – Лінде на честь польського мовознавця Самуеля Богуміла Лінде (1771-1847); в роки німецької окупації мала назву Бухенґассе; від 1950 до 1991-го – Руднєва на честь російського адмірала Всеволода Руднєва (1855-1913).

У будинку № 1 від радянських часів міститься Галицька РДА.

У будівлі № 2 за Польщі працював магазин дамського одягу Райнкраута, зараз тут установа дитячо-молодіжних клубів Галицького району й аптека.

У будинку № 5 до 1939 року було консульство Бразилії, від часів СРСР тут відділ праці та захисту населення Галицької РДА.

У будівлі № 6 до 1939-го містилися фабрика туалетного мила й парфумерії Кляйн і Син, магазин тканин Ривіцького і крамниця електротехнічних товарів – Ge-Zet, від часів Радянського Союзу – відділення 4-ї міської клінічної лікарні, від часу здобуття незалежності – магазин одягу “Нота-бене”.

У будинку № 8 за Польщі був магазин електротехнічних товарів “Сіменс і Шукерт”, нині тут салон краси “Самвей”.

У будівлі № 9 до 1939 року містився почесний віце-консулат Бразилії і магазин зброї Львівської мисливської спілки, зараз тут крамниця “Продукти”.

Забудова вулиці: класицизм, історизм, конструктивізм.

Джерело: “”, 17 жовтня 2008 року, № 153 (461)