2009 р. У Львові Церква-музей сакрального мистецтва репрезентує врятовані пам’ятки

Дата: 14.01.2009

Нині у Церкві-музеї сакрального мистецтва ім. Блаженного Казимира-Климентія Шептицького на вул. Кривоноса, 1 у Львові репрезентуватимуть три твори, відреставровані першими за програмою проекту «Реставрація та виставка збірки колекції ікон «Студіон», що підтримана Фондом посла Сполучених Штатів Америки із збереження культурної спадщини, – про це із посиланням на виконавчого директора Львівської асоціації розвитку туризму Андрія Мацелюха сьогодні, 14 січня, повідомив кореспондент ЗІКу.

До огляду у Церкві-музеї сакрального мистецтва ім. Блаженного Казимира-Климентія Шептицького на вул. Кривоноса, 1 у Львові будуть виставлені дві двосторонні хоругви («Євхаристія», «Не ридай мене мати» початку XIX ст. із Сколівщини та «Богородиця Страждальна», «Розп’яття Милятинське» XІХ ст. із Яворівщини) а також ікону «Богородиця», що є елементом іконостасу 1759 р. із села Крупського, Миколаївський району на Львівщині.

Реставраційний проект із збереження культурної спадщини, підтриманий Фондом посла США розрахований до жовтня 2010 року і має на меті збереження та порятунок унікальної колекції творів станкового темперного живопису XVI-XIX ст. – пам’яток культури України, які належать до світової спадщини сакрального мистецтва.

Внаслідок реалізації проекту буде відреставровано 38 ікон і 2 шедеври дерев’яної сакральної різьби, стан котрих потребує негайного порятунку; видруковано повноколірний альбом українською та англійською мовами, а окрім того – обладнано охоронною та пожежною сигналізацією Церкву-музей сакрального мистецтва ім. Блаженного Казимира-Климентія Шептицького на вул. Кривоноса, 1 у Львові.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»