^Кр – Ку

Крива Липа проїзд

Вулиці Дорошенка та Січових стрільців з’єднує проїзд Крива Липа, названий так 1992 року на честь півторастарічної липи, яка залишилася тут від колишнього ботанічного саду Маєра; від 1895 року це був пасаж Гаусмана; у 1950-1992 рр. – проїзд Жовтневий, названий так на честь більшовицького перевороту в Петрограді 1917-го.

У будинку № 2 до 1939 року містилося фотоательє Роснера “Рембрант”.

Джерело: “”, 3 жовтня, 2008 року, № 145 (453)

2012 р. Будинки № 1, 3 в ракурсі
Житловий будинок (№ 1) (+)
На передньому плані – крива липа. 8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 3 за польських часів діяла видавнича спілка “Хвиля” та магазин…
2012 р. Тиловий фасад будинку по вул. П. Дорошенка, 6
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 5 за Польщі була купецька друкарня Подстольського й перукарня Боєхеса, за Радянського Союзу – оптика,…
Житловий будинок (№ 5а ?) (+)
На передньому плані – власне крива липа, від якої названо проїзд. 8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 6 за польських часів був магазин…
Житловий будинок (№ 6) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 7 до війни містився ювелірний магазин Ваґа, крамниці тканин Гріцмана та меблів Гюбеля, у радянський…
Житловий будинок (№ 7) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 8 за Польщі була випозичальня книжок “Віта” Годяка й Ґотліба, зараз тут кафе “Крива липа” й міні-бар.…
2012 р. Загальний вигляд від будинку № 9
2012 р. Тиловий фасад будинку по вул. Січових стрільців, 3 (+)
Вигляд з проїзду Крива Липа. 8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
2012 р. Фрагмент бічного крила будинку по вул. Січових стрільців, 3
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 9 за польських часів працювала книгарня Шеєра й кантор обміну Темпеля, тепер тут інтернет-кафе “Чорна…