Кравченко вул.

Паралельно до вул.Народної вулиці вул. Городоцьку із вул.Сулими з’єднує вулиця Кравченко, названа так 1991 року на честь української письменниці Уляни Кравченко (Юлії Шнайдер) (1860-1947). Від 1928-го називалася Церковна, бо тут був український греко-католицький храм святих Андрія і Володимира, який радянська влада знищила на початку 1950-х років. У часи німецької окупації вулиця називалася Бабанґассе, від 1946-го – Клари Цеткін на честь діячки німецького комуністичного руху ХХ століття. Під № 2 від повоєнних часів міститься меблева артіль “Нова Зоря”. Адресу № 4 від 1950-х років мали дві філії Центрального універмагу. У будинку № 8 за часів СРСР містився меблевий цех № 1 і чайна, тепер тут торгівельний дім “Герань”. Забудова вулиці – конструктивізм.

Вулицю Кравченко з Кондукторською з’єднує вулиця Зиґзаґ, названа так 1933 року. Мала також назву Дзялова (Дулова). Забудова: двоповерховий конструктивізм 1930-х років, двоповерхова барачна забудова 1950-х.

Вул. Городоцьку з вул. Любінською з’єднує вулиця Кондукторська, названа так 1928 року. Забудова: одно- та двоповерховий конструктивізм 1930-х років, двоповерхова барачна забудова 1950-х, чотириповерхова 1960-х, нові забудови 2000-х років.

Вул. Сулими з вул. Любінською з’єднує вулиця Спокійна, названа так 1928 року. У часи німецької окупації називалася Ляуфбанґассе. Адресу № 35 від радянських часів має метеостанція. Забудова вулиці: двоповерховий конструктивізм 1930-х років, двоповерхова барачна забудова 1950-х, двоповерхові будівлі 2000-х років.

Джерело: “”, 21 грудня 2007 року, № 233 (303)