Плафон вітражний

Плафон вітражний

Вул. К.Левицького, 15

Класичний вітраж, репрезентативний

Металеве обрамлення, моліроване скло. 220: 500 см

Плафон прямокутної форми. У центрі вітража – жовтий ромб на тлі трав’янисто-зеленого овала. Далі, на деякій відстані, заповненій модулями безбарвного скла, – більший овал, декорований з внутрішнього боку зеленими півколами. Завершує композиційну схему ромб, описаний довкола овала, кути якого дотикаються до країв плафона. Тло заповнене прямокутними модулями безбарвного скла. Краї вітражного полотна окантовані широкою трав’янисто-зеленою смугою.

Примітка. Ідентичний вітражний плафон знаходиться в будинку № 11а на вул. К.Левицького, а також у будинку 11 на вул. К.Левицького тільки в зміненій кольоровій гамі – замість трав’янисто-зелених шматків скла використане рожево-фіопетове скло (Державний архів Львівської області, ф. 2, оп. 1, спр. 5305). Розміри плафонів такі ж: 220: 500 см.

Література. Державний архів Львівської області, ф. 2, оп. 1, спр. 5309.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 199.