Костел

Костел

Розмір зображення: 584:800 піксел

Костел францисканців 1708 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 53].

Костел францисканців 1708 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Костел францисканів 1707 – 1833 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

ФРАНЦИСКАНЦЕВ КОСТЕЛ, 1708 г. (ул. Короленко, 1). Кирпичный, трехнефный, средний неф, значительно выступающий над боковыми, по фасаду объединяется характерным барочным мотивом – волютами. К нему примыкает здание монастыря. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 93].

Мартін Альтамонте (1657 р., Неаполь – 1745 р., Відень) у 1719 р. у Відні намалював образ св.Роха для костелу францисканців у Львові [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 112].

Український художник-василіянин Василь Береза (1754 – 1827 рр.) виконав для цього костелу великі полотна “Різдво Христове”, “Воскресіння”, “Сп.Павло”, “Св.Франциск Асизький” [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 115].