^Ко

Короленка вул.

Вулицю Лисенка з вул.Личаківською з’єднує вулиця Короленка, названа так 1944 року на честь російського письменника Володимира Короленка (1853-1921). З 1920 до 1944 мала назву Фрацішканської, бо тут був монастир францішканів.

У нижній частині вулиці від будинку № 8 до перетину з вулицею Смольського до 1939 року стояли будинки, які потім розібрали.

Від будинку на розі з вулицею Просвіти (№ 2) і до № 8 за Радянського Союзу забудов не було, сюди виходив сад школи-інтернату № 2 з теплицями. До 2005 року цю частину вулиці щільно забудували багатоквартирним будинком.

Забудова вулиці: класицизм, сецесія, нові забудови 2005 року.

Джерело: “”, 6 квітня 2007 року, № 61 (1112)

Вкладені елементи

Комплекс монастиря францисканів 1707 – 1902 рр. (вул.Короленка, 1) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Кляштор францисканців (№ 1) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У приміщенні за адресою Короленка, 1-а за польських часів був кінотеатр “Пакс”, наприкінці 1939 року його…
Російський культурний центр (№ 1а)
Православна церква св.Георгія (вул.Короленка, 3) споруджена в 1897 – 1899 рр. Проект виконав у Відні архіт. Г.Захс, роботи виконав В.Равський.…
Церква св.Георгія (№ 3) (+)
Житловий будинок (№ 4)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Під № 7 за Польщі було товариство ремісників “Гвязда” й однойменний ресторан, із 1939-го й до початку 1950-х тут…
Будинок (№ 7) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Цей будинок пам’ятний тим, що на поч. 20 ст. тут ёили і творили українські скульптори – Теофіл і Олександра…
Житловий будинок (№ 8) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Під № 10 за Польщі була бляхарська майстерня Льопеля, нині тут житловий будинок. 	Ілько Лемко 	Джерело:…
Житловий будинок (№ 10)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 12 за польських часів була майстерня зі шліфування скла та дзеркал. 	Ілько Лемко 	Джерело:…
Житловий будинок (№ 19) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	На деяких планах Львова будинок має адресу Личаківська, 17, хоча він стоїть на вул. Короленка, і досить далеко…
Житловий будинок (№ 21 ?)