Палац Бєльських (№ 42а)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Палац графів Бєльських (вул.Коперніка, 42а) споруджено в 1923 р. (архіт. Я.Багенський) у стилі класицизму.

Нині (1999 р.) – Будинок вчителя.

У колишньому палаці Бєльських (№ 42а) у 1939-1941-му і 1944 роках розміщувалося відділення Спілки письменників України, редакції органу Спілки журналу “Література і Мистецтво” та польського щомісячника Nowe Widnokregi, у 1950-х роках тут був гуртожиток кредитно-фінансового технікуму. Від повоєнних часів тут розмістили Дім учителя й Обласний міжсоюзний будинок самодіяльної творчості, сьогодні на цьому місці, крім Обласного будинку вчителя, розміщуються Львівська мала обласна Академія наук і Львівське крайове товариство “Рідна школа”, від 1958 року в цьому приміщенні влаштовує вистави Польський народний театр.

Джерело: “”, 25 липня 2008 року, № 106 (415)