2011 р. У львівській аптеці на Коперніка, 1 реставрують меблі

Дата: 04.03.2011

У Львові в аптеці, де винайшли гасову лампу, на вул. Коперніка, 1 проводять реставрацію меблів. Про це 3 березня на прес-конференції повідомив голова ГО «Вектор», підприємець, інвестор Андрій Іонов.

«Були проведені дослідження меблів в аптеці. Проводиться реставрація під пильним оком і німецьких фахівців з реставрації. Довелося зняти нашарування фарби: за радянських часів дерев’яні меблі в аптеці були пофарбовані. Меблі були не в дуже доброму стані: потріскані з частковими втратами. Німецький реставратор Крістоф (Юнгганс) втрати з дерева, заміняє та таку ж породу дерева, з якого були зроблені ті меблі», – зазначив Андрій Іонов.

За словами начальника охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко, реставрація інтер’єру у приміщені аптеки не проводиться, проводиться лише дослідження стану будівлі.