Кониського вул.

Вулицю Левицького з вул.Туган-Барановського з’єднує вулиця Кониського, іменована так 1991 року на честь українського письменника, публіциста і педагога Олександра Кониського (1836-1900). З 1849-го вона мала назву Пекарська нижча, з 1868-го – До Сакраменток, бо виходила до монастиря сакраменток (нині – церква Пресвятої Трійці), з 1871-го – Охронек, за часів німецької окупації – Камервеґ, а з 1945 до 1991-го – Дем’яна Бєдного (1883-1945) на честь російського радянського поета. Забудова вулиці різноманітна, здебільшого віденський класицизм і конструктивізм.

Під № 1 у 1950-х був Будинок культури глухонімих, нині житловий.

Під № 4 у 1950-х була середня школа № 16 із російською мовою навчання, в 1970-1980-х – вечірня школа робітничої молоді № 9, нині – середня школа № 24 імені Марії Конопніцької з польською мовою навчання.

В житловому будинку № 6 за Польщі були хімічна фабрика “Гален” і ательє дамських капелюхів Анни Бунд.

Під № 8 за Польщі був заклад Нотр Дам і приватна гімназія № 14, у 1950-х – середня школа № 21 з російською мовою навчання, середня школа робітничої молоді № 9 з українською мовою навчання та юнацька спортивна школа № 2, тепер тут середня школа № 21.

Джерело: “”, 15 червня 2007 року, № 101 (1352)