Князя Романа вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Будинок (вул.Князя Романа, 6) споруджений в 1912 – 1914 рр. (архіт. А.Піллер, Р.Вольпель) у стилі сецесії як адміністративний. Скульптури рицарів і левів виконав С.Р.Пліхаль.

У будинку № 6 за Польщі працювали крамниці одягу Розенберґа, квітів Кміцінського та кав’ярня Фляйшера, у 1950-х містився ремонт годинників, від часів СРСР у цій будівлі розташоване Львівське обласне радіо, за Радянського Союзу тут була також редакція журналу “Жовтень” (тепер “Дзвін”) і (до часів незалежності) комісійний магазин, на місці якого тепер крамниця “Броньовані двері, замки, стелажі”.

Джерело: “”, 28 листопада, 2008 року, № 176 (484)

2012 р. Головний фасад (+)
Вул. Князя Романа, 6 	1911-1912 pp., архіт. А.Піллер 	Класичний вітраж, репрезентативний 	Свинцеве обрамлення, моліроване скло 	Вітражне полотно…
Вітражі сходової клітки