2004 р. Вітражі Львова

Каплиця богородиці і св.Антонія

Антоній-пустельник

Каплиця Богородиці і Св. Антонія Катедрального костелу

Класичний вітраж, ансамблевий

Свинцеве обрамлення, моліроване скло, протрави, шварцлота

Вітраж має форму кола. Композиція вітража розділена витонченими вертикальними колонами на п’ять частин. У центральній – зображена постать Антонія-пустельника в характерному коричневому монашому вбранні, з книгою у правій руці та з посохом, завершеним малим хрестом і дзвоником, у лівій. Ноги пустельника опираються на сухий червонавий позем, який у бокових частинах розвивається скелястим синьо-зеленим краєвидом з приземкуватими деревами та силуетом монастирської церкви у далині. Архітектурні доповнення над головою Св. Антонія замикаються в готичну арку. Крайні ліва і права частини завершують вітраж каймою, зібраною з жовтих трилисників та блідо-синіх шестипелюсткових квіток на червоному тлі.

Примітка. Вітраж виконаний в 1890 році фабрикою Tiroler Glasmalerei.

Література. Die Tiroler Glasmalerei 1886-1893. Bericht neben die Thaetigkeit des Hauses. – Innsbruck, Verl.B.Tiroler Glasmalerei. – 1894. – S. 61.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 178.

Вкладені елементи

Св.Антоній-пустельник. Вітраж каплиці Богоматері і СвАнтонія Катедрального костелу. 	Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX…
Загальний вигляд (+)