^Е – І

Івана Федорова вул.

Івана Федорова вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Від площі Музейної на південь іде вулиця Івана Федорова, названа так 1949 року на честь українського першодрукаря, який видав 1574 року у Львові першу українську книгу “Апостол”. Різні частини цієї вулиці в різні часи називали Домініканською бічною, Руською бічною та Бляхарською. Забудова вулиці – бароко, класицизм, сецесія.

Джерело: “”, 29 грудня 2006 року, № 70

[1930-і рр.?] Перспектива вулиці
Жилий будинок 15 – 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Житловий будинок (№ 1) (+)
Житловий будинок 17 ст. (вул. І.Федорова, 2) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
2007 р. Перспектива від вул. Ставропігійської в бік вул. Руської
2007 р. Перспектива від Музейної пл. на кляштор бернардинів
Друкарня Ставропігійського братства (№ 9)
Друкарня Ставропігійського братства (№ 9) (+)
Жилий будинок 17 – 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Житловий будинок (№ 10) (+)
13 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	Портал має знак майстра з монограмою MPEB – муратор Петро Барбон. На замковому камені дата – 27 Ap[ril]. 1580.
Портал (+)
1977 р. 16 липня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A315-30.