Г

Глибока вул.

Вул. Бандери з Київською з’єднує вулиця Глибока, названа так 1871 року, бо її давніше пересікали яри й потічки, до 1871-го називалася Канонерська, оскільки поблизу було розташування військ, від 1935 р. мала назву Пінінського на честь правника, дипломата й історика мистецтва, ректора Львівського університету Леона Пінінського (1857-1938), в часи німецької окупації називалася Йоркґассе, від 1944-го до 1968 року – знову Глибока, від 1968 р. до 1990 р. – Чекістів.

У житловому будинку № 20 у 1950-х роках була майстерня з ремонту та пошиття одягу, тепер тут магазин “Оптика”.

У житловому будинку № 21 за польських часів було асфальтове підприємство Ковальського.

Забудова вулиці: класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 9 листопада 2007 року, № 203 (273)

Вкладені елементи

7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Бандери, праворуч – вул. Глибока. 	У будинку № 1 за польських часів працювала цукерня Енґеля,…
Житловий будинок (№ 1) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 3 до 1939 року було поштове відділення № 13. 	Ілько Лемко 	Джерело: “Львівська газета”, 9…
Житловий будинок (№ 3)
Будинок споруджено в 1908 р. на замовлення Катерини Рисяк за проектом В.Гертмана. 7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 4 в…
Житловий будинок (№ 6) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У 1893 — 1896 рр. в будинку № 7 жив Іван Франко. Саме його адреса стала офіційною адресою журналу «Житє і слово».
Місце будинку № 7 (+)
Будинок побудовано у 1910 році на замовлення Юзефа Кенінга та Анни Шурегер архітектором Августом Богохвальським. 7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
Будинок (№ 12) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок № 11 зведений для товариства «Карпатія» за проектом архітектора Олександра Пежанського у 1938 — 1939 роках.
2012 р. Будинки № 11 (ліворуч) та 13 (праворуч)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок в готичному стилі збудовано у 1909 за проектом Мар'яна Осінського для працівників залізниці. Ліворуч –…
Житловий будинок (№ 14)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Новий Світ, праворуч – вул. Глибока. 	У житловому будинку № 19 до війни містилося ательє дамських…