^Д

Драгоманова вул.

Вулиці Грушевського й Коцюбинського з’єднує вулиця Драгоманова, названа так 1946 року на честь українського публіциста і громадського діяча Михайла Драгоманова (1841-1895); у кінці XVIII століття мала назву Гончарська вища; від 1871 року – Гончарська; від 1895-го – Мохнацького на честь польського письменника, історика, політичного публіциста Маурици Мохнацького (1803-1834); у часи німецької окупації – Блюменштрассе (Квіткова).

У будинку № 25 у 1950-х роках містився військкомат Червоноармійського району, тепер тут військовий місцевий суд Львівського гарнізону.

Адресу № 50 має чотириповерхова будівля 1979 року, в якій міститься факультет електроніки Львівського національного університету.

Забудова вулиці: класицизм, історизм, конструктивізм.

Джерело: “”, 31 жовтня, 2008 року, № 160 (468)

Житловий будинок (№ 4) (+)
Бібліотека як установа веде свій початок з 1608 р. (заснована книгозбірня єзуїтської колегії). В 1784 р. вона отримала в дар бібліотеку віденського…
Бібліотека університету (№ 5) (+)
Бібліотека університету (№ 7)
Бібліотека університету (№ 7) (+)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 8 у 1950-х роках був індпошив і ремонт взуття, у 1960-1980 роках – комісійний магазин, зараз тут…
Житловий будинок (№ 9)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 10 за Польщі містилося ательє дамських капелюхів Коженьовської. 	Ілько Лемко 	Джерело:…
Житловий будинок (№ 11) (+)
Будинок (вул.Драгоманова, № 12) пам’ятний тим, що тут містилось українське товариство “Рідна школа”. В 1920 – 1925 рр. тут відбувались заняття…
Бурса (№ 12) (+)
Житловий будинок (№ 13) (+)
Новий корпус бібліотеки Львівського університету, споруджений в 1990 р. 4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
Бібліотека (№ 17) (+)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок (вул.Драгоманова, № 18) пам’ятний тим, що тут містилась українська школа ім.Шевченка, заснована в 1898 р.
Житловий будинок (№ 18) (+)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок із вежею. Деякий час тут були аудиторії університету, а у вежі містилась астрономічна обсерваторія. В…
Житловий будинок (№ 19) (+)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок, споруджений в середині 1848 року для Франциска-Ксаверія Чермінського. Архітектор ймовірно Карл…
Житловий будинок (№ 19 [а]) (+)
Житловий будинок (№ 22) (+)
18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 23 розміщується Інститут фізичної оптики, за часів СРСР цю адресу мав магазин букіністичної…
Вілла (№ 25) (+)
Вілла (№ 27)
Ліворуч – вулиця Драгоманова, праворуч – вулиця Коцюбинського. 16 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.
Житловий будинок (№ 36) (+)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловій будівлі № 38 до 1939 року діяла приватна гімназія № 6. 	Ілько Лемко 	Джерело: “Львівська газета”, 31…
2012 р. Перспектива від № 38 в бік вул. Глібова
Будинок (вул.Драгоманова, № 42) споруджено в 1897 – 1898 рр. (архіт. В.Рауш) для вченого Е.Дуніковського у стилі бароко. У тимпані фронтона…
Національний музей (№ 42) (+)
Факультет електроніки Львівського університету (№ 50) (+)
Головний фасад. 16 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок (вул.Драгоманова, № 58) споруджено в 1909 р. (архіт. Л.Вельце) як вілла вченого-юриста…
Вілла (№ 58) (+)