2009 р. Криворучко ввів журналістів в оману, – ініціатива «Збережи старий Львів»

Дата: 31.08.2009

Начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко ввів в оману львівських журналістів у п’ятницю під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, сказавши, що громада не проти «готелю на кістках», який планують звести на Цитаделі. Про це сьогодні, 30 серпня, ЗІКу повідомили у ініціативі «Збережи старий Львів».

У повідомленні зазначається, що «Львівська міська рада оголосить міжнародний конкурс проектів готельного комплексу на Цитаделі. Рішення про це ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради, повідомляють львівські ЗМІ. Інвестор планує, окрім готельного комплексу, звести ще кіноконцертний зал на 2,5 тисячі місць та реконструювати вежу, у якій знаходиться книгосховище бібліотеки Стефаника. Про це повідомив журналістам начальник міського управління архітектури Юрій Криворучко.

Пан Криворучко, зокрема, сказав: «Ми провели громадські слухання, і громадськість не проти, щоб з’явився цей готель». Це неправда. Будь-який учасник громадських слухань 22 липня цього року, на яких обговорювалася концепція загосподарювання Цитаделі, легко пригадає, що проти «готелю на кістках» висловилася більша частина мовців від львівської громади.

В той час, як на підтримку будівництва готельного комплексу виступило 6 львів’ян (з них 1 – депутат міськради), нейтрально-застережливих виступів було 4, а негативних – 11. Це легко можна перевірити, подивившись повний відеозапис цих громадських слухань, зроблений «ЗСЛ».

«На такі великі об’єкти завжди потрібно оголошувати конкурс, проектів має бути багато. Досвід Вірменської-Краківської показав, що львів’яни цікавляться архітектурою, тому має бути широке громадське обговорення таких проектів», – сказав Юрій Криворучко. Пан Криворучко лицемірить, адже громадські слухання і були цим широким обговоренням: 22 липня сесійна зала зібрала рекордну кількість бажаючих взяти участь в обговоренні, яке тривало значно довше, ніж планувалося.

Це широке обговорення, судячи з рішення міськвиконкому та слів Юрія Криворучка, міська влада повністю проігнорувала. А досвід «Вірменської-Краківської» згодиться громаді Львова для того, щоб не допустити подальшого вандалізму в історичній частині міста», – сказано у повідомленні.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»

* * * * *

Буде проведено міжнародний архітектурний конкурс на проект готелю на «Цитаделі» у Львові

Виконавчий комітет Львівської рішення прийняв рішення оголосити міжнародний архітектурний конкурс на проект готелю на «Цитаделі». На оформлення та проведення конкурсу передбачено орієнтовно півроку. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

За словами начальника управління архітектури Львівської міської ради Юрія Криворучка, замовником будівництва п’ятизіркового готелю є ТЗОВ «Інвестбуд». На засіданні виконкому він повідомив, що уже проведено громадські слухання з цього питання, а також відбулося засідання Архітектурно-містобудівної ради. Організовувати конкурс буде фірма-замовник разом із департаментом містобудування.

Уже після засідання виконавчого комітету Юрій Криворучко повідомив журналістам, що разом із готелем буде також побудовано конференц-зал, підземний паркінг, а також сучасний кінотеатр на 2,5 тисяч місць.

За словами Криворучка, на організацію та проведення конкурсу буде потрібно шість-сім місяців. За його словами, під час громадських слухань, представники місцевої громади не заперечували проти будівництва готелю на «Цитаделі».

На його переконання, усі будівництва у Львові великих об’єктів повинні проходити конкурси. І попередній проект будівництва готелю на Краківській-Вірменській, каже Криворчуко, «показав, що львів’яни цікавляться архітектурою міста».

Він також зазначив, що проведення конкурсів «унеможливлює прийняття подібних рішень одноосібно». На самий конкурс буде представлено велика кількість проектів, серед яких виберуть один. «Хай буде десять проектів, хай буде 50. Буде журі, обговорення і виберуть найкращий», – сказав Криворучко.

Він повідомив, що «на «Цитаделі» власник має гаражі, на місці яких і збудують готель».

«Інвестор вкладає великі кошти у цей проект», – каже Криворучко. За його словами, він також відрестарвує Вежу, яка належить до Бібліотеки імені Стефаника. «До речі, Бібліотека Стефаника також підтримує будівництво готелю», – запевнив Криворучко.

Також за його словами буде побудовано і сучасний кінозал на 2,5 тисячі людей. «Такого залу у Львові ще немає. Будуть застосовані найсучасніші технології», – повідомив Криворучко.

«Західна інформаційна корпорація»