2007 р. Міський голова Львова не збирається відстоювати Будинок органної та камерної музики?

Дата: 27.03.2007

Директор Львівського будинку органної та камерної музики (ЛБОКМ) Юліан Винницький у зв’язку із конфліктною ситуацією, що склалася у стосунках із громадою вірних, яка голодуванням домагається передати їй у користування костел св. Марії Магдалини, оприлюднив своє звернення до депутатів Львівської міської ради. Про це сьогодні, 27 березня повідомив кореспондент Західної інформаційної корпорації.

«Загроза ліквідації будинку органної музики у місті Львові наблизилася ще більше. Міський голова повинен визначитися, чи Львову потрібен Будинок органної та камерної музики, чи не потрібен. Якщо потрібен, то треба, щоб угоду на Богослужіння римо-католики підписували з Будинком органної та камерної музики. В таких умовах ЛБОКМ повноцінно планує і здійснює свою діяльність. Це принципове питання.

Аналогічне правове поле є в місті Києві в Будинку органної музики з римо-католиками. Міський голова має іншу думку. В інтерв’ю газеті «Високий Замок» від 27 березня цього року, а саме: «римо-католицька громада має підписати угоду з міським управлінням культури та управлінням охорони історичного середовища». А це означає поділ приміщення між римо-католиками і ЛБОКМ.

В цій ситуації Львівському будинку органної та камерної музики доведеться узгоджувати з римо-католиками свою діяльність, що з часом призведе до остаточного її припинення. Таким чином відбудеться сепаратна ліквідація ЛБОКМ руками міського голови», – йдеться у зверненні Юліана Винницького, яке він підготував до сесії Львівської міської ради.

Те, що міські чиновники не виробили якоїсь конкретної позиції щодо вирішення конфлікту, на думку Юліана Винницького, свідчать їхні суперечливі вказівки, які надходять до нього: «Начальник департаменту гуманітарної політики міськради Олекса Побурко казав не знімати лозунг, вивішений на балконі храму про оголошення голодування, а заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів та заступник начальника управління з питань культури та туризму Юрій Кучерявий казали зняти.

Щоб це зробити, довелося порушити теплоізоляційне мурування, яке захищало орган з внутрішнього боку фасадної стіни. Щоб замурувати вхід на балкон доведеться йти на додаткові витрати».

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»