1618 р. Панорама міста (фотокопія)

Розмір зображення: 800:453 піксел

У закордонних виданнях першої половини XVII століття було надруковано різцеві гравюри із зображенням Львова, Перемишля, Києва, що їх виконали італійські, німецькі та швейцарські гравери. Італійський інженер Аврелій Пассароті, який служив у польського короля Сігізмунда III, в 1607 – 1608 роках намалював вид міста Львова, що його потім перевів у гравюру Ф. Гогенбергер і надрукував у 1618 році дортмундський архідиякон Георгій Браун [Georgius Braun et Franciseus Hogenbergius. Civitates Orbis terrarum in aes incisae et exaussae, t. VI, Coloniae, 1618, стор. 46, 49, 52]. У цій же книзі було вміщено зображення й інших українських міст. У зменшених розмірах ці твори було перевидано 1659 року в Амстердамі [Andrea Cellarii. Regni Poloniae Regianum que omnium ad id Pertinenlium Descriptio. Amsterdami, 1659, стор. 310, 324, 336]. (с. 371)

Львів. Гравюра Ф. Гогенбергера за малюнком А. Пассароті. 1618 р. Львівський історичний музей.

Джерело: Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 63.