Сіверодонецьк м

Сіверодонецьк м

Туди прийшов «русский мир»: горить житловий будинок у Сіверодонецьку. Фото 8 березня 2022 р.

Луганська обласна рада, рішення 11.04.2008. У довіднику «Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій», Київ, 1987 рік, на сторінках 36, 37, 38 та 41 внести наступні правки: в Луганській області у розділі 2. «Відомості про міста і селища міського типу», пункт а)»Міста обласного підпорядкування» замість найменування міста «Сєверодонецьк» записати – «Сєвєродонецьк», пункт в) «Селища міського типу» на сторінках 37 і 38 замість слів «Сєверодонецькій міськраді» записати «Сєвєродонецькій міськраді», у розділі 3. «Ради і населені пункти області»- замість назви міської ради «Сєверодонецька» записати – «Сєвєродонецька». Підстава: Указ Президії Верховної Ради Української РСР від 27 січня 1950 року «Про перейменування селища міського типу Лисхімстрой Лисичанського району Ворошиловградської області» (Протокол засідання Президії Верховної Ради УРСР, 1950, 2-31 січня), Указ Президії Верховної Ради Української РСР від 30 грудня 1962 року «Про віднесення міст до категорії обласного підпорядкування» (Відомості Верховної Ради Української РСР, 1963, №2, стор.30-31) та відсутність послідуючих нормативно-правових актів щодо зміни у найменуванні цього населеного пункту.

Цифрова карта міста: .

У Сєвєродонецьку завалили пам’ятник Леніну (23.08.2014 р.)

Скульптура була розташована в центрі міста на площі Радянській. Пам’ятник знесли за допомогою троса й трактора, пише «Еспресо.TV».