2009 h. На Волині створять регіональний музей Українського війська та військової техніки

Дата: 24.03.2009

24 березня у Луцьку в межах проведення Всеукраїнської історико-краєзнавчої наукової конференції на тему: “Минуле і сучасне Волині та Полісся. Сторінки військової історії краю” відбудеться презентація ескізного проекту розвитку Волинського регіонального музею Українського війська та військової техніки, – повідомили ZAXID.NET в прес-службі Міноборони.

Під час презентації начальник Центрального музею Збройних Сил України, кандидат історичних наук полковник Віктор Карпов ознайомить присутніх зі станом роботи та перспективою розвитку музею, концептуальними підходами до створення нової експозиції, проблемами формування музейного зібрання, фінансово-економічними аспектами розбудови та утримання музею, музейних кадрів.

Наукова конференція розпочнеться 25 березня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею. Конференція подібного рівня, проведення якої ініціювали Центральний музей Збройних Сил України спільно з Волинським регіональним музеєм Українського війська та військової техніки й іншими освітніми закладами й установами, проводитиметься в Україні вперше.

Під час конференції обговорюватимуться питання щодо існуючих досліджень та дослідників військової історії Волині, відомих військових та політичних діячів регіону, військових конфліктів та бойових дій на території Волині та Полісся з найдавніших часів до новітнього часу, історії військових обладунків, озброєння та техніки, військових подій на Волині мовою архівних та музейних документів і матеріалів, в спогадах очевидців, філокартії, філателії та фалеристиці.

Розкриватиметься питання становлення та перспектив розвитку Волинського регіонального музею Українського війська та військової техніки в Луцьку й військових музеїв в Україні.