2008 р. Луцьк за міжнародні гроші реставрує одну з історичних пам’яток

Дата: 27.11.2008

Луцьк отримав право подати на суд міжнародних інстанцій проект «Відновлення та підвищення туристичної привабливості об’єктів історичної спадщини Луцька, Львова, Івано-Франківська та Любліна», в рамках якого заплановано відновлення та реставрація одного з історичних об’єктів у старій частині міста Луцька. Про це інформує власкор ЗІКу.

Цей проект подаватиметься на конкурс в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства (ENPI – «Програма партнерства та добросусідства Польща – Україна – Білорусь»). В рамках цього проекту заплановано також створення технічної документації на відновлення одного з історичних об’єктів в кожному українському місті-партнері проекту. Люблін забезпечить передачу досвіду закордонним колегам та посприяє у залученні до реалізації проекту західних експертів.

Над цим проектом працювали протягом 5 місяців органи влади Луцька, Львова, Івано-Франківська та Любліна – розповіла начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Тетяна Ленартович. У п’яти партнерських проектах таких сфер як туризм, охорона навколишнього середовища, культура, підприємництво та добре управління, кожне з міст отримало можливість бути ведучим партнером.

Львів подаватиме два проекти в рамках тем «Культура» та «Охорона навколишнього середовища». В рамках проекту по культурі планується створення у місті Львові медіатеки. Луцьк, якщо цей проект успішно реалізується, отримає технічну документацію на створення медіатеки в одній зі своїх бібліотек. В проекті «Охорона безпритульних тварин у містах Люблін – Луцьк – Львів – Івано-Франківськ» планується реконструкція у Львові притулку для тварин.

Люблін подаватиме заявку на проект «Професіоналізація кадрів органів місцевого самоврядування міст Любліна, Луцька, Львова, Івано-Франківська в рамках транскордонної співпраці», метою якого є підвищення рівня кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування партнерських міст. Також Люблін залишив за собою право подати проект «Формування підприємницьких ініціатив серед студентської молоді через розвиток регіональної транскордонної співпраці». Луцьк буде залучений до обох проектів та всіх заходів, які відбуватимуться в їх рамках.

Довідка

Вказані проекти готуються до подання на конкурс в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства (ENPI – «Програма партнерства та добросусідства Польща – Україна – Білорусь»). Таку можливість надала адміністрація міста Любліна спільно з Міністерством закордонних справ Польщі в рамках проекту «Ключові проекти для розвитку транскордонного співробітництва Любліна – Луцька – Львова – Івано-Франківська».

Цей проект став практичним втіленням Стратегії транскордонного співробітництва Люблін – Луцьк – Львів – Івано-Франківськ, яка була підписана у листопаді 2007 року в Любліні.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»