2000 р. Церкви України: Закарпаття

Лубня. Церква св. пр. Іллі, 1991 р. Світлина 1991 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 636.

Лубня

Церква св. пр. Іллі. 1991. (УПЦ)

Маленьку дерев’яну церкву збудовано на місці старої церкви, що згоріла в 1990 р. Пожертви на будівництво збирали по всій Ужанській долині, а працювали на споруді місцеві майстри. Організував спорудження священик зі Ставного о. Іван Дупин.

На початку червня 1990 р. привезли дерево з села Бориня на Львівщині, і 17 липня почалася робота. Найбільше старань доклали голова колгоспу М. ПІукаль, майстер із Стужиці Петро Голубка, покрівельник Борис Полянський, М. Мушак, В. Кучірка.

Дзвони встановлено 25 березня 1991 р. Іконостас намалював Володимир Соханич, а нижній ярус – Микола Андрашко. Стіни та склепіння розмалював Олексій Варахоба, плащаницю – Марія Варахоба. Освятив церкву єпископ Євфимій 12 вересня 1993 р.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 636.