^Літинський район

Микулинці с

За адмін.поділом 16 ст. Летичівський повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. Літинський повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Літинський район

Коментар: у к.14 ст. кн.Вітовт пожалував село Богдану Микулинському [Подолия (изд.Батюшкова), с. 66; Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Микулинський монастир у 17 – 18 ст. знаходився на півострові на р.Згарок. У 1901 р. зберігались його вали та рови. В с.17 ст. він був спалений татарами. Відроджений десь 1716 р. черницями-василіянками. они збудували церкву Здвиження та келії. Церква згоріла десь 1733 р. Місцевий поміщик був проти її відновлення, і черниці переселились до хутора Микулинського монастиря, який знаходився у лісі біля с.Ріжок. Цей монастир звався Рожецьким. У 1795 – 1796 рр. він обернений на православіє. Закритий у 1798 р. через те, що не було засобів до існування; черниць перевели до Вінницького монастиря. Церква простояла до 1802 р. – в цьому році розібрана [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 582 – 583].

Церква Різдва богородиці
Церква св.Олександра Невського