2009 р. На території Лаврівського монастиря проводяться археологічні розкопки

Дата: 02.10.2009

На території Лаврівського монастиря, де знаходиться одна з найдавніших церков України, що в Старосамбірському районі Львівської області, тривають археологічні розкопки. Їх проводить науковець, археолог Юрій Лукомський. Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомив кореспондент ЗІКу.

За припущеннями фахівців, саме у Лаврові, найімовірніше, похований князь Лев. Вже знайдено немало цікавих і цінних речей 12-13 століття, зокрема, наконечник стріли 16-17 століття. Під час розкопок археологи натрапили на три поховання. Та відкрити їх не могли без відповідного фахівця.

Безпосередньо в монастирі члени постійної депутатської комісії з питань планування територій, містобудування, архітектури, культури та духовного відродження, ЗМІ і туризму за участі заступника голови Львівської обласної ради Романа Ілика провели своє виїзне засідання. Вони підтримали прагнення голови районної ради Володимира Горбового, щоб у цьому комплексі продовжити реставраційні роботи.

На це профільне Міністерство виділило 2,5 мільйона гривень. Однак, як сказав керівник Старосамбірщини, вони десь «зависли». Гірше всього, що таку суму треба буде освоїти до кінця року.

За словами виконавчого директора Карпатського Єврорегіону України Галини Литвин, якщо пощастить на території сусідньої Польщі знайти подібну обитель, то мова може йти про паралельне їх фінансування.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»