Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Розмір зображення: 800:594 піксел

Церква св.Михаїла 1742 р. (дерев.), відновлена в 1958 р. [Titus D. Hewryk Masterpieces in wood: houses of worship in Ukraine. – New York, 1987, p. 67].

1. с.Ладомирова Словаччина. Східнословацька обл., Свидницький округ. (Пряшівшина). Церква св.арх.Михайла, 1742 р. Лемківського типу.

Ширший прямокутний зруб нави критий восьмибічним верхом з одним заломом. Над бабинцем здіймається стовпова вежа-дзвіниця. Всі три об’єми вінчають барокові бані.

Джерело: Слободян В. Шедеври української сакральної дерев’яної архітектури. – Вісник інституту Укрзахідпроектреставрація. 1996 р., т. 4, с. 52.