2009 р. Вхід на Замкову гору може стати платним

Дата: 07.05.2009

Подільська районна держадміністрація не виключає введення платного входу на Замковій горі у Києві. Про це заявив заступник голови Подільської РДА Віктор Чорний, пише “Комсомольська правда”. “Щовечора там збираються сектанти і неформальна молодь. Багатьом це не подобається. Тому, не виключено, що незабаром на горі може з’явитися пост міліції. Якщо хтось захоче провести тут збори, нехай заздалегідь подає заявку і платить спеціальний внесок”, – сказав Чорний.

Разом з тим голова Подільської адміністрації Євген Романенко наголосив, що парк на Замковій горі лише реконструюють, оскільки будувати тут заборонено. “Яка забудова, ви що! У Києві проходить експеримент. У кожному районі обрали один парк, для якого райони шукають інвестора. Так от тільки зробити це буде дуже складно. Усе, що ми можемо запропонувати бізнесменам – безоплатна реконструкція паркової зони. Адже будувати на Замковій горі заборонено!”, – сказав Романенко.

За його словами, якщо знайдуться люди, готові привести до ладу Замкову гору, то, “можливо, їм дозволять організувати продаж сувенірів або надавати туристам екскурсійні тури”.

Джерело: “Українська правда – Київ”