2009 р. На Замкову гору кличуть інвесторів

Дата: 05.05.2009

На минулому тижні Подільська райдержадміністрація провела громадські слухання щодо статусу Замкової гори. Обговорення призначили на будній день, а запрошення по району, за словами місцевих жителів, розвісити забули, пише “Газета по-київськи”. Тому на слухання прийшли в основному співробітники райуправлінь і кілька десятків киян, які довідалися про громадські обговорення з інтернету і за кілька годин до їх початку.

За словами доповідача, директора районного “Зеленбуду” Олександра Волкова, бюджетних грошей на благоустрій парку немає, тому потрібно залучити інвесторів. “Мова йде про те, щоб зробити освітлення, прокласти доріжки і зробити оглядовий майданчик. Я особисто водив трьох інвесторів на Замкову гору, але усі вони відмовилися вкладати гроші у благоустрій”, – сказав Волков.

Згодом з’ясувалося, що вирішується питання, чи передавати парк із міського балансу районному “Зеленбуду”. Однак, присутні кияни цю ідею не підтримали. За їх словами, якщо інвестори дадуть гроші на благоустрій, то за це їм потрібен буде прибуток. Отже, з’являться ларьки, казино і ресторани.

У результаті слухань прийняли рішення Замкову гору залишити в міській власності. Принаймні, як пише газета, так це звучало, а чого чекати, буде видно.

Джерело: “Українська правда – Київ”