Галина Денисенко

Інститут молекулярної біології і генетики, в якому працював Зосимович В. П.

(іст.).

Вул. Академіка Заболотного, 150.

На червоній лінії забудови вулиці. Будинок чотириповерховий, цегляний, споруджений у 1967 – 68 рр. для Сектора молекулярної біології і генетики Інституту мікробіології та вірусології АН УРСР ім. Д. Заболотного, на базі якого 1973 р. було утворено Інститут молекулярної біології і генетики АН УРСР (тепер НАН України).

З 1968 до 1981 рр. в цьому будинку працював Зосимович Володимир Павлович (1899 – 1981) – генетик і селекціонер, чл.-кор. АН УРСР (з 1961). Завідувач відділів Сектора Інституту мікробіології і вірусології (1968 – 73) й Інституту молекулярної біології і генетики (1973 – 81). Зібрав і вивчив світовий генофонд дикого і культурного буряка, одержав ряд нових міжвидових гібридів, теоретично обґрунтував можливість виявлення мутантів з однонасінними плодами цукрових буряків. Брав участь у створенні нових поліплоїдних сортів цукрового і кормового буряка. Кабінет вченого містився на першому поверсі в кімнаті № 104.

Академія наук України: персональний склад. – К., 1993;

Биологи: биогр. справочник. – К., 1984;