2009 р. У Києві знесуть будівлю по вулиці Грушевського в рамках реконструкції Європейської…

2009 р. У Києві знесуть будівлю по вулиці Грушевського в рамках реконструкції Європейської площі

Київська міськрада дала дозвіл компанії Грааль знести нежилу будівлю по вулиці Грушевського, 4-Б в рамках реконструкції Європейської площі.

У відповідному рішенні Київради сказано, що дозвіл на знесення будівлі дано за умови, що Грааль компенсує втрату комунального майна власнику цих приміщень і вирішить всі майнові питання з власниками інших приміщень.

У рішенні також зазначено, що причиною необхідності знесення будівлі на Грушевського є її нерозривна зв’язаність з будинками на вулиці Хрещатик 5-В та 5-Б, які Київрада дозволила знести в липні 2007 року, повідомили в Київраді.

У грудні 2007 року Грааль запропонував містобудівній раді Києва схвалити передпроектні пропозиції з будівництва багатофункціонального комплексу на вулиці Хрещатик, 5.

На місці знесених будинку планується побудувати готельний комплекс, офісний центр, а в підземному просторі від вулиці Грушевського до Майдану Незалежності – торговий центр та паркінг, повідомляють у Київраді.

Висота готельного комплексу буде 130 м або 160 м.

У липні 2007 року Київрада дозволила Грааль знести нежилу будівлю по вулиці Хрещатик, 5-В.

Компанія Грааль почала реконструкцію площі в столиці в грудні 2003.

У травні 2003 Київміськадміністрація визнала Грааль переможцем інвестиційного конкурсу на реконструкцію Європейської площі.

Як повідомлялося раніше, 1 квітня, Кабінет Міністрів розподілив по об’єктах 500 мільйонів гривень зі стабілізаційного фонду, передбачених на виконання Києвом функцій столиці в поточному році.