2008 р. У Будинку митрополита з’являться автентичні меблі XVIII століття

Дата: 05.11.2008

Фонд Ріната Ахметова передасть національному заповіднику «Софія Київська» автентичні меблі XVIII сторіччя для відтворення історичних інтер’єрів у Будинку митрополита, повідомляє Інтерфакс. Як зазначає прес-служба Фонду Ріната Ахметова, на завершальний етап проекту фонду «Розвиток України» виділено вісім млн. грн. Загальна вартість проекту реконструкції Будинку митрополита складає більше ніж 35 млн. грн. На замовлення фонду на антикварних ринках Франції, Німеччини та інших європейських країн проводився пошук автентичних меблів, які відповідали б історичному періоду, духу та призначенню колишньої резиденції київських митрополитів.

Історичні інтер’єри стануть частиною музею «Софія Київська», відкритого для огляду відвідувачів. У Фонді Ріната Ахметова зазначають, що проект реконструкції Будинку митрополита, який стартував у 2005 році, передбачав не тільки реставрацію та обладнання сучасних виставкових залів, але й відтворення інтер’єрів пам’ятника архітектури.

Будинок митрополита – двоповерховий палац із мансардою та фігурним фонтаном – понад 200 років служив резиденцією київських митрополитів. Разом із ансамблем Софійського собору Будинок митрополита внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Джерело: “День”