2011 р. ЄБРР виділить $ 27 млн на реконструкцію готелю Лейпциг у Києві

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть компанії Гранд Плаза, “дочці” ISTIL Group, кредит на $ 27 млн для фінансування реконструкції та діяльності готелю Лейпциг по вул. Прорізна, 24/39 в Києві.

Як повідомили в Київському офісі банку, відповідне рішення ухвалила рада директорів ЄБРР у вівторок, 12 липня.

Після реконструкції об’єкт буде чотиризірковим готелем на 180 номерів.

Як повідомив генеральний директор ISTIL Management Вадим Ноздря, загальний бюджет реалізації проекту загальною площею 16,8 тисяч квадратних метрів складе близько $ 70 млн.

“Сьогодні загальний бюджет Проекту, який включає в себе все: вартість придбання, виконання технічних умов на підключення до міських мереж, будівництво, поставку необхідного обладнання, меблів та елементів обстановки готелю становить близько $ 70 млн”, – сказав глава компанії.

Він також додав, що бюджет будівництва готелю дійсно зріс в порівнянні з раніше заявленими $ 25 млн, в першу чергу, через збільшення обсягів самого проекту майже до 17 тис. кв. м порівняно зі спочатку запланованими 12 тис. кв. м.

Крім того, за словами гендиректора, компанії довелося “піти під землю” одним рівнем для розміщення паркінгу, а також забезпечення достатнього простору для інженерного обладнання та допоміжних приміщень.

Вадим Ноздря також повідомив, що компанія, виконуючи зобов’язання щодо збереження Лейпцига, як пам’ятки архітектури, розпочала повне відновлення фасаду об’єкта.

“У нас були і залишаються цікаві пропозиції від декількох великих міжнародних готельних мереж, однак ми сподіваємося, що компанія, якій ми віддали перевагу нещодавно, візьме на себе щодо даного проекту дещо підвищені зобов’язання, порівняно з тим, що прийнято вважати стандартами ринку. На наш погляд, це найбільш гідний вибір з наявного на сьогоднішній день, і цей оператор ще не був представлений в Україні, незважаючи на те, що є одним з найбільш значущих брендів світової готельної індустрії”, – сказав Ноздря, відповідаючи на питання агентства про залучення готельного оператора для керування даним готелем.

Компанія ISTIL Real Estate восени 2009 року завершила угоду з придбання за $ 35 млн порожнього будинку на вул. Прорізна, 24/39 в Києві для розвитку проекту чотиризіркового готелю Лейпциг. Планований обсяг інвестицій в реконструкцію будівлі тоді озвучувався на рівні близько $ 25 млн. Відкриття готелю Лейпциг планувалося на другий квартал 2012 року.

Будівлю на розі Прорізної та Володимирської було придбано шляхом купівлі Дочірнього підприємства (ДП) Гранд Плаза – корпорації Gelegen Inc., яка володіє будівлею і правом оренди земельної ділянки під нею площею 0,29 га на 49 років з можливістю викупу.