Вєщілов К. Портрет Б.І.Ханенка

Національний художній музей України Ж-577

Вєщілов К. Портрет Б.І.Ханенка.

1904 р. Полотно, олія. Розміри 71: 61 см.

Стан твору: на підрамнику без рами. Після реставрації. Вздовж правого, верхнього та лівого країв переривисті сліди від рами у вигляді лінійних відпечатків у фарбовому шарі. Кракелюр на зображенні білого комірця. Тонкий кракелюр подекуди на світлих місцях живопису обличчя. Сітчастий кракелюр по центру на зображенні темного одягу довкола підборіддя та на лівому плечі, переважно локалізований на жовтуватих плямах старого лаку. Справа від герба подряпина з тонуванням на кінці (2,5 см). Легка скісна подряпина лівіше лоба 6,5 см. Група незначних старих пошкоджень фарбового шару на комірі зліва від підборіддя (3) та вище на тлі (1). В лівій нижній частині на зображенні одягу діагональний слід механічного пошкодження фарбового шару (вдавлювання) у вигляді випуклої лінії 7,2 см з кракелюром та кількома дрібними втратами. Нижче, майже паралельно, слабіше виражений слід аналогічного пошкодження 7,5 см з тонким кракелюром навколо. Справа від шапки 2 дрібні тоновані втрати. Старе тонування на зображенні шапки. Дрібна втрата на зображенні ґудзика верхнього одягу в правій нижній частині. Реставрований прорив полотна із тонуванням у нижній частині правіше центру (1х1,1 см). Кілька старих змінених в тоні тонувань вздовж нижнього та правого краю.

12 липня 2007 р. Фото М.І.Жарких.